Een salade kun je thuis maken voor de lunchpauze op je werk. Als dressing kun je dan wat balsamico azijn, olijfolie en peper en zout erbij doen of wat honing. Gedroogde kruiden zijn ook lekker over de salade. Meng de dressing pas vlak voordat je de salade daadwerkelijk gaat eten. Zo voorkom je dat de sla bladeren zacht worden.
Ingredienten:
75 gram rucola melange salade
6 cherry tomaatjes
1/2 rode ui
pijnboompitjes
1 scheutje olijfolie
1 scheutje balsamico azijn
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en laat ze afkoelen.
- Snij de mozzarella, rode ui en cherry tomaat in stukken.
- Meng de olijfolie en basamico azijn samen met wat peper en zout.
- Doe de salade, tomaatjes, rode ui en mozzarella in een diep bord en besprenkel het met de olijfolie en balsamico dressing. Strooi de geroosterde pijnboompitjes er over heen.