Een heerlijke soep met een zachte anijsgeur. Echt een aanrader!
INGREDIËNTEN
• Kokosolie 1 el
• Prei 3 stuks
• Kerriepoeder 1 tl
• Verse tijm 3 takjes
• Groentebouillon 1 liter
• Venkelknol 1 knol
• Keltisch zeezout & Peper naar smaak
BEREIDING
• Snijd de prei in ringen en de venkel in stukken en was het geheel met koud water. Bewaar wat prei en venkelgroen voor de garnering.
• Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de prei en de venkel samen met de kerriepoeder en verse tijm tot de groenten zacht zijn.
• Breng ondertussen 1 liter bouillon aan de kook in een soeppan.
• Voeg de groenten toe aan de bouillon en breng het op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog +/- 15 door pruttelen.
• Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer tot een egale massa.
• Garneer de soep met het overgebleven venkelgroen en wat prei