Verse pesto maken
Zelf pesto maken is zóveel lekkerder dan een potje uit de winkel en het is vrij simpel te maken. De Pesto bestaat grotendeels uit verse basilicum, dit kun je als plant of bosje takken in de winkel kopen. Wij planten ze in het voorjaar altijd in de tuin zodat we er de hele zomer en soms zelf tot eind oktober takjes vanaf kunnen knippen.
Ingrediënten
Olijfolie (klein scheutje)
Citroensap 1 el.
Basilicum bosje
Knoflook 2 teentjes
Pijnboompitten +/- 25 gram
Parmezaanse kaas +/- 25 gram
Peper en zout
En zo maak je het
Rooster de pijnboompitjes zonder olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Was ondertussen een bosje basilicum schoon on der de kraan en schud ze droog. Pel de knoflook teentjes en doe daarna alle ingrediënten in een vijzel of keukenmachine. Voeg een scheutje olijfolie toe en een beetje peper en zout. Bewaar de pesto in een klein weckpotje in de koelkast. Giet er een beetje olijfolie boven op, zodat de pesto zijn mooie frisse groene kleur behoud. (+/- 5 dagen) lekker door een pasta gerecht of over de sla.