Havermout met appel en hazelnoten

Havermout met appel en hazelnoten

Havermout is glutenvrij en verlaagd je cholesterolgehalte. Het vult heel goed en geeft je de hele ochtend energie. Doordat de koolhydraten in havermout langzaam worden opgenomen blijft je suikerspiegel mooi constant. Havermout heeft van zichzelf een neutrale smaak. Je kunt het lekker maken met fruit bijvoorbeeld banaan of appel of blauwe bessen. Ook gehakte noten, zaden of gedroogd fruit zijn lekker door de havermout. Verder kun je variëren met smaakmakers als honing, pure chocolade of een ongezoete appelmoes.

Ingrediënten:
100 gram havermout of havervlokken
150 ml amandelmelk
2 eetlepels rozijnen
10 geroosterde hazelnoten
½ rode appel
beetje kaneel

  • Rooster de havervlokken kort in een koekenpan. Voeg vervolgens de rozijnen en de amandelmelk toe en laat het minimaal 15 minuten op laag vuur koken tot de haver zacht is geworden. Heb je geen tijd in de ochtend? Doe dan de avond ervoor de havervlokken met de rozijnen alvast in de amandelmelk en zet het afgedekt in de koelkast. ‘Overnight oat’
  • Snij ondertussen de appel in stukken en reepjes en hak de hazelnoot grof.
  • Doe de havermout pap in een kom, voeg de appel en hazelnoten toe en strooi er wat kaneelpoeder over heen. Besprenkel er tot slot nog wat honing over.