Een gezonde snack die je eenvoudig zelf kunt maken. Gebruik bij voorkeur zo rijp mogelijke bananen. Deze zijn van nature veel zoeter en dan is honing toevoegen misschien niet eens nodig. Een beetje vanille poeder of speculaaskruiden geven je bananenbrood een lekkere geur en smaak. Wij bakken de bananenbroden meestal in het weekend en stoppen het dan gesneden in de vriezer. Tussen iedere plak doe ik een klein strookje bakpapier zodat de plakjes niet aan elkaar vriezen. Je kunt dan dagelijks een plakje mee nemen naar je werk. Erg lekker met notenpasta!
Ingrediënten:
3 bananen
3 eieren
1 el honing
150 gr amandermeel
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
handvol walnoten
el zonnebloempitten
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de bananen in een kom en prak met een vork fijn. doe de eieren, de honing erbij en mix tot een egale massa zonder klontjes.
- Voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe en roer goed door. Meng de gehakte walnoten en de helft van de zonnebloempitten er door heen.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep hierin het beslag mengsel.
- Strooi de rest van de zonnebloempitten er over heen en zet het minimaal 40 minuten in de oven.