Verse pesto maken

Verse pesto maken

Zelf pesto maken is zóveel lekkerder dan een potje uit de winkel en het is vrij simpel te maken. De Pesto bestaat grotendeels uit verse basilicum, dit kun je als plant of bosje takken in de winkel kopen. Wij planten ze in het voorjaar altijd in de tuin zodat we er de hele zomer en soms zelf tot eind oktober takjes vanaf kunnen knippen.

Ingrediënten

Olijfolie (klein scheutje)

Citroensap 1 el.

Basilicum bosje

Knoflook 2 teentjes

Pijnboompitten +/- 25 gram

Parmezaanse kaas +/- 25 gram

Peper en zout

En zo maak je het

Rooster de pijnboompitjes zonder olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Was ondertussen een bosje basilicum schoon on der de kraan en schud ze droog. Pel de knoflook teentjes en doe daarna alle ingrediënten in een vijzel of keukenmachine. Voeg een scheutje olijfolie toe en een beetje peper en zout. Bewaar de pesto in een klein weckpotje in de koelkast.  Giet er een beetje olijfolie boven op, zodat de pesto zijn mooie frisse groene kleur behoud. (+/- 5 dagen) lekker door een pasta gerecht of over de sla.