Courgette carbonara

INGREDIËNTEN (2 pers)

• 2 courgettes

• 100 g  spekreepjes

• 1 ui, in halve ringen

• 200 g kastanje-

  champignons in blokjes

• 1/2 tl gedroogde tijm

• 2 eieren

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de courgettes in de lengte en schep de zaadlijsten er uit met behulp van een lepel. Bewaar dit voor later gebruik. Bak de spekreepjes, uienringen en kastanjechampignons. Voeg de uitgeschepte zaadlijsten toe en bak het geheel gaar. Strooi de tijm en peper en zout toe om het op smaak te brengen. Klop de eieren los en roer dit door het mengsel tot het ei begint te stollen.

Verdeel het mengsel over de courgettehelften en leg ze in een ovenschaal. Bak het in ca. 30 minuten in de oven gaar.

Om wat extra energie (koolhydraten) in het gerecht te krijgen voeg je couscous, bulgur of quinoa toe.