Een avocado bevat een hele hoop belangrijke aminozuren die ons lichaam nodig heeft om eiwitten te vormen. Daarnaast zit een avocado boordevol goede vezels die o.a. helpen bij het reinigen van je darmen. Er zijn verschillende rassen avocado’s, maar in de Nederlandse supermarkt zie je de Hass en de Fuerte het meest. Zorg dat de avocado goed rijp is. Je kunt dit voelen door licht in de vrucht te knijpen. Hij moet ietsje meeveren en niet te zacht zijn (overrijp) maar ook niet te hard (onrijp). Walnoten bevatten mineralen als fosfor, magnesium, zink, ijzer en kalium. Daarnaast zijn ze een bron van vitamine B1 en foliumzuur. De citroensap voorkomt dat de avocado bruin wordt en zo houdt je de kleur van het brood mooi groen.
Ingrediënten
• 2 rijpe avocado’s
• 1 cup kokosmeel
• 1 cup amandelmeel
• 1/2 theelepel. bakpoeder
• 1 theelepel. zout
• 2 eieren
• 1/2 cup honing
• 1/2 cup kokosolie
• 3 eetlepels citroensap
• schil van 1 citroen
• 1/2 cup gehakte walnoten
Bereiden
• Verwarm de oven voor op 180 graden en doe een vel bakpapier in een cakevorm. Doe de bloem, het zout, en de bakpoeder in een grote kom.
• Pureer in een andere kom de avocado’s en meng de honing, eieren, kokosolie, citroensap, citroenschil en geprakte avocado door elkaar.
• Giet het avocadomengsel bij de droge ingrediënten en mix het tot een egale massa
• Roer twee derde van de gehakte walnoten er door en giet het beslag in het bakblik. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de rest van de gehakte walnoten.
• Bak op 180 graden gedurende 45 minuten. Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je gaat snijden.