Röstirondjes van casave en zoete aardappel

Tijd voor weer eens wat nieuws op tafel. Onder in de groentela van de koelkast lag nog een casavewortel en een zoete aardappel. Mocht je geen foodcompressor in huis hebben dan kost wel even wat tijd om alles te raspen maar het is zeker de moeite waard om eens deze rosti koekjes eens te proberen. Heerlijk met zelfgemaakte majonaise!

Ingredienten:

• 1 zoete aardappel

• 1 casave wortel

• 1 ui

• 2 eieren

• 4 el boekweitmeel

• peper en zout

•milde olijfolie

 

En zo maak je het:

Schil en was de zoete aardappel, de casave wortel en de ui en rasp het in grove reepjes. Doe het in een grote kom en meng het geheel met de eieren, en de boekweitmeel tot een papperig beslag. Voeg peper en zout toe voor de smaak. Doe ondertussen een flinke scheut olijfolie in de koekenpan tot ongeveer 0,5cm vanaf de bodem en laat het heet worden. Schep 2 a 3 el. aardappelmengstel op een hoopje in de olijfolie en druk het een beetje plat met de bolle kant van de lepel. Bak de rostikoekjes ongeveer 3 tot 5 minuten per kant tot ze goud bruin zijn. Even af laten koelen en uitlekken op een keukenpapiertje en eet smakelijk. Lekker lekker!