Gewokte groene asperges met broccoli en gamba’s. De Groene asperges zijn wat sterker van smaak en zijn ook het hele jaar door verkrijgbaar. De witte asperges zijn van Hollandse bodem en zijn maar een beperkte periode van het jaar verkrijgbaar. Daarnaast hoef je de groene asperges niet te schillen, snijd alleen de harde onderkant eraf een goed wassen en je kunt ze zo meewokken en dat vinden wij juist zo lekker makkelijk. Wist je dat je de broccoli bijna helemaal kunt eten? In de stronk zitten zelfs meer voedingsstoffen dan in de roosjes.
Ingrediënten: (2 personen)
• 1/2 broccoli
• 300 gr. groene asperges
• 1 groene paprika
• 2 teentjes knoflook
• +/- 250 gram gamba’s
• 1/2 el kurkuma
• peper en keltisch zeezout
Bereiden:
Snij de broccoli in stukken en de asperges en korte stukken van +/- 4 cm. Snij de groene paprika en was alles voordat je gaat wokken. Doe wat kokosolie in de pan en bak de gamba’s kort gaar. Doe de garnalen even in een aparte bak zodat ze niet te lang in de pan blijven. Vaak worden ze dan taai. Bak de groenten op hoog vuur in de zelfde pan en doe er een klein scheutje water bij. Voeg daarna de knoflook, kurkuma en het peper en zout toe en roer het geheel door elkaar. Zodra de groenten beetgaar zijn kun je de gamba’s nog even kort mee verwarmen. Eet smakelijk!