Blog

Gekruide ovengroenten

INGREDIËNTEN (2/3 pers) • wortel • courgette • broccolie • paprika • zoete aardappel • champignons • rode ui • olijfolie • kipkruiden en tijm  • peper en zout BEREIDEN Verwarm de oven voor op 180oC. Haal de bakplaat uit de oven en leg een groot vel bakpapier op de plaat. Je kunt natuurlijk alle […]

Courgette carbonara

INGREDIËNTEN (2 pers) • 2 courgettes • 100 g  spekreepjes • 1 ui, in halve ringen • 200 g kastanje-   champignons in blokjes • 1/2 tl gedroogde tijm • 2 eieren BEREIDEN Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de courgettes in de lengte en schep de zaadlijsten er uit met behulp van een […]

omelet met champignons recept

Omelet met champignons

Dit gerecht past eigenlijk op ieder tijdstip. Het is snel klaar, vult goed en ook koud op een stuk spelt of oerbrood is het een lekkere afwisseling. Ingrediënten: Eieren 4x Champignons 10x 1 kleine ui Bierlook gehakt 3 el 1 grote hand vol bladspinazie 1 scheutje olijfolie Borstel de champignons schoon en snijd ze in […]

quinoa met zalm en kool recept

Quinoa met zalm en kool

De uitdrukking ‘Superfood’ komt vaker voorbij maar quinoa verdient deze naam echt. Vol met bouwstoffen en een hoog verzadigings gehalte. Samen met verschillende goenten en de zalm een perfecte maaltijd. Ingrediënten: 100 gr. Quinoa ¼ rode kool gerookte zalm +/- 4 plakken ½ bosje bieslook 1 aubergine Olijfolie Verwarm de oven op 180oC. Kook de […]

Avocado Choco Smoothie

Een ontzettende gezonde en voedende smoothie is deze met chocolade en avocado. Heerlijk zoet, snel te maken en het geeft genoeg energie én een verzadigd gevoel. Ingrediënten 200 ml Amandelmelk 1 Avocado 100 ml water 3 el Cacaopoeder 1 el Chiazaad  1 Banaan 2 Dadels Bereidingswijze Doe alle ingrediënten samen in een blender en blend tot […]

Havermout met appel en hazelnoten

Havermout met appel en hazelnoten

Havermout is glutenvrij en verlaagd je cholesterolgehalte. Het vult heel goed en geeft je de hele ochtend energie. Doordat de koolhydraten in havermout langzaam worden opgenomen blijft je suikerspiegel mooi constant. Havermout heeft van zichzelf een neutrale smaak. Je kunt het lekker maken met fruit bijvoorbeeld banaan of appel of blauwe bessen. Ook gehakte noten, […]

Röstirondjes van casave en zoete aardappel

Tijd voor weer eens wat nieuws op tafel. Onder in de groentela van de koelkast lag nog een casavewortel en een zoete aardappel. Mocht je geen foodcompressor in huis hebben dan kost wel even wat tijd om alles te raspen maar het is zeker de moeite waard om eens deze rosti koekjes eens te proberen. […]

Prei / venkelsoep

Een heerlijke soep met een zachte anijsgeur. Echt een aanrader! INGREDIËNTEN • Kokosolie 1 el • Prei 3 stuks • Kerriepoeder 1 tl • Verse tijm 3 takjes • Groentebouillon 1 liter • Venkelknol 1 knol • Keltisch zeezout & Peper naar smaak BEREIDING • Snijd de prei in ringen en de venkel in stukken […]

Watermeloen Salade

Ingrediënten: ½ ui 1/2 eetlepel limoensap 1 eetlepel olijfolie, extra vergine 1 kleine watermeloen van ca. 1200 g 200 g feta 5 g munt (ca. 10 blaadjes) Bereiden: Snijd de ui in halve ringen. Laat deze even weken in een schaaltje met het limoensap en een beetje olijfolie. Snijd de watermeloen in parten en snijd […]

Groene asperges, broccoli en gamba’s

Gewokte groene asperges met broccoli en gamba’s. De Groene asperges zijn wat sterker van smaak en zijn ook het hele jaar door verkrijgbaar. De witte asperges zijn van Hollandse bodem en zijn maar een beperkte periode van het jaar verkrijgbaar. Daarnaast hoef je de groene asperges niet te schillen, snijd alleen de harde onderkant eraf […]